تاثیر روی بر سیستم تنفسی
6 دی 1401
ارسال شده توسط ساز سفر
301 بازدید
عناوین
Toggleارتباطی قوی بین عنصر روی، سیستم ایمنی بدن و بهویژه عملکرد ریهها وجود دارد. کمبود روی میتواند عوارض متعددی برای سیستم تنفسی ایجاد کند، از جمله:
- افزایش مدت عفونتهای ریوی:
روی نقش مهمی در تنظیم پاسخ ایمنی بدن دارد. کمبود آن میتواند باعث افزایش طول مدت عفونتهای ریوی شود. - کاهش عملکرد سلولهای T:
سلولهای T بهعنوان یکی از اجزای کلیدی سیستم ایمنی بدن، نیازمند سطح کافی روی برای عملکرد بهینه هستند. کاهش روی میتواند توانایی این سلولها در مبارزه با عفونتها را مختل کند. - افزایش سطح سیتوکینها:
سیتوکینها مواد التهابیای هستند که در هنگام عفونت در بدن آزاد میشوند. افزایش بیش از حد آنها میتواند باعث تشدید آسیبهای التهابی در بافت ریه شود. - افزایش خطر ابتلا به بیماریهای ریوی مانند COPD و ARDS:
کمبود روی با افزایش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) و سندرم دیسترس تنفسی حاد (ARDS) مرتبط است. این شرایط میتوانند عملکرد ریه را بهشدت تحت تأثیر قرار دهند. - افزایش حساسیت به آسیب ناشی از ونتیلاتور:
دستگاه ونتیلاتور، که برای کمک به تنفس بیماران استفاده میشود، میتواند فشار زیادی به ریهها وارد کند. در صورت کمبود روی، بافت ریه به این آسیبها حساستر شده و احتمال بروز آسیبهای ثانویه افزایش مییابد.
نقش روی در عفونتهای ریوی
در هنگام عفونت ریوی، بدن برای مبارزه با بیماری به مقادیر بیشتری روی نیاز دارد. از طرفی، خود عفونت میتواند باعث کاهش سطح روی در بدن شود. این وضعیت ممکن است منجر به یک چرخه معیوب شود که در آن توانایی بدن در مبارزه با عفونت کاهش مییابد.
چگونه سطح روی را در بدن بهینه نگه داریم؟
برای حفظ سطح مناسب روی در بدن، باید به دو نکته توجه کنید:
- منابع غذایی حاوی روی (مانند گوشت قرمز، مغزها و غلات کامل) را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- از مصرف موادی که جذب روی را مهار میکنند، مانند برخی ترکیبات گیاهی و مکملهای کلسیم یا آهن، پرهیز کنید.
برای اطلاعات بیشتر درباره منابع غذایی روی و عوامل مؤثر بر جذب آن، این مقالات را مطالعه کنید.
منابع برای مطالعهی بیشتر
- Zinc deficiency primes the lung for ventilator-induced injury.
- Zinc and respiratory tract infections: Perspectives for COVID‐19.
- The role of zinc in antiviral immunity.
سلب مسئولیت:این مقاله فقط برای اهداف عمومی است و نباید برای خود تشخیصی استفاده شود و جایگزینی برای معاینه پزشکی، درمان، تشخیص و تجویز پزشکی نیست. قبل از مشورت با پزشک و دریافت معاینه، تشخیص و توصیه پزشکی، نباید هیچ تغییری در رژیم غذایی خود ایجاد کنید. در مورد هر گونه سؤالی که ممکن است در مورد یک وضعیت پزشکی داشته باشید، همیشه از پزشک خود مشاوره بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید