هیپرانسولینمی: نادیده گرفتهترین و مهمترین بیماری در جهان!!
بیماری خاصی وجود دارد که با وجود شیوع زیاد، بسیار نادیده گرفته میشود. درک این بیماری به توضیح بسیاری از مشکلات سلامتی شما کمک میکند. این بیماری هیپرانسولینمی است، وضعیتی که در آن انسولین زیادی در خون فرد وجود دارد.
مشکلات مرتبط با هیپرانسولینمی
انسولین بالا در خون مشکلات متعددی ایجاد میکند که در اینجا برخی از مهمترین آنها را آوردهام:
- تکرر ادرار در شب
- خستگی
- هوس کربوهیدرات و غذاهای شیرین
- ناتوانی در گذراندن دورههای طولانی بدون غذا
- چربی شکمی
- متابولیسم کند
- بیماری کبد چرب غیر الکلی
- مه مغزی
- عدم تمرکز
- اختلالات خلقی
- زوال عقل (دمانس)
- افزایش خطر سرطان، حملات قلبی، لخته شدن خون و سکته مغزی
- مشکلات عصبی
مثل نوروپاتیهای محیطی که به اشکال مختلف مثل بی حسی و گزگز پا خودش را نشان میدهد. - ضعف سیستم ایمنی
- کلسترول LDL بالا (نوعی از کلسترول LDL که اندازه ذرات متراکم کوچک است)
- کاهش HDL
- تری گلیسیرید بالا
- فشار خون بالا
- سندرم تخمدان پلی کیستیک PCOS
که خود را با علایم مختلفی مثل افزایش موهای زاید و صدای کلفتتر در خانمها نشان میدهد. - دیابت نوع ۲
- سنگ کیسه صفرا
پزشکان اغلب بیمار را برای هیپرانسولینمی تست نمیکنند و فقط قند خون فرد و معیاری به نام Hb A1c را چک میکنند که این دو به تنهایی نمیتوانند تصویری کامل از شرایط را نشان دهند. شما میتوانید سالها سطح انسولین بالایی داشته باشید اما سطح قند خون بالایی نداشته باشید.
رژیمهای پر کربوهیدرات، مصرف شکر و خوردنهای مکرر، همگی باعث افزایش انسولین میشوند. سوال اینجاست که چگونه برخی افراد کربوهیدرات و قند زیادی مصرف میکنند، اما همچنان سطح گلوکز خون طبیعی دارند؟
انسولین ترشح شده از پانکراس به سختی کار میکند تا قند را از خون حذف کند و سطح قند خون را در محدوده طبیعی نگهدارد. معمولا ۱۵ تا ۲۰ سال طول میکشد تا این مصرف زیاد قند باعث افزایش قند خون و ابتلا به دیابت شود. اما، انسولین نیز به اندازه خود قند، اگر در مقادیر بالا در خون باشد، سمی است و میتواند منجر به مقاومت به انسولین و سایر بیماریها شود.
یکی از کارهای انسولین کمک به جذب مواد مغذی است که در شرایط مقاومت به انسولین، این عملکرد مختل میشود و باعث انواع مشکلات میشود.
اگر علایم بالا را دارید و شک دارید که آیا مبتلا به هیپرانسولینمی هستید یا خیر، از پزشک خود بخواهید که سطح انسولین ناشتای شما را تست کند. در حالی که منتظر آزمایش هستید، میتوانید با دریافت رژیم کتوژنیک و انجام روزهداری متناوب، سطح انسولین و قند خون خود را بهبود بخشید.
سلب مسئولیت:این مقاله فقط برای اهداف عمومی است و نباید برای خود تشخیصی استفاده شود و جایگزینی برای معاینه پزشکی، درمان، تشخیص و تجویز پزشکی نیست. قبل از مشورت با پزشک و دریافت معاینه، تشخیص و توصیه پزشکی، نباید هیچ تغییری در رژیم غذایی خود ایجاد کنید. در مورد هر گونه سؤالی که ممکن است در مورد یک وضعیت پزشکی داشته باشید، همیشه از پزشک خود مشاوره بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید