بهترین و بدترین نوشیدنی ها برای خواب
عناوین
Toggleدر دنیای امروز که همه افراد به دنبال نوشیدنیهای انرژیزا برای هوشیار و بیدار ماندن بیشتر هستند، تصمیم دارم خلاصهای از نوشیدنیهای آرامبخش برای شما بیاورم تا نیاز بدن به آرامش را یادآوری کنم! از شیر گرم گرفته تا چای بابونه و انبوهی دیگر از نوشیدنیها ادعا میکنند که میتوانند به خواب شما کمک کنند. اما کدام یک واقعاً این کار را میکند؟ در اینجا لیستی از بهترین و بدترین نوشیدنیها برای خواب آمده است – و همچنین آنهایی که برای اثبات اثرشان هنوز نیاز به تحقیقات بیشتر دارند.
نکته مهم: همه باید از مصرف بیش از حد هر نوع نوشیدنی درست قبل از خواب اجتناب کنند (زیرا نیاز به ادرار کردن شما را از خواب بیدار میکند)، بهویژه اگر سن شما بالا است، مثانه حساسی دارید یا از دارویی استفاده میکنید که ممکن است ادرار را افزایش دهد (مانند مهارکنندههای SGLT2 برای دیابت). برای این افراد، پیشنهاد میشود سه تا چهار ساعت قبل از خواب، به غیر از یک یا دو جرعه آب برای رفع تشنگی، نوشیدنی دیگری مصرف نشود.
بهترین نوشیدنیها برای خواب
- آب: طبق گفتهی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، آب ساده سالمترین و بهترین نوشیدنی است که میتوانید در هر زمانی از روز بنوشید – کالری آن صفر است و از کمآبی بدن جلوگیری میکند. کمآبی میتواند باعث مشکلات زیادی برای شما شود از جمله ایجاد افکار مهآلود و مبهم، بدخلقی و افزایش خطر یبوست و سنگ کلیه. همچنین تحقیقات نشان دادهاند که ممکن است بین کم آبی و خواب ضعیفتر ارتباط وجود داشته باشد.
- چای بابونه: تحقیقات نشان داده است که بابونه تسکیندهنده و خوابآور است. تعدادی از مطالعات، از جمله مطالعهای که در اکتبر ۲۰۱۵ در مجله پرستاری پیشرفته از مادران تایوانی کمخواب منتشر شد، نشان داده است که چای بابونه برای خواب بهتر شبانه مفید است.
- آب آلبالو: دکتر دانا هونس، متخصص تغذیه در مرکز پزشکی رونالد ریگان UCLA، میگوید آب آلبالو دارای خواص خوابآور است. این نوشیدنی سرشار از ملاتونین است، هورمونی که بدن بهطور طبیعی تولید میکند. دادههای منتشر شدهای وجود دارد که نشان میدهد آب آلبالو روی دو ویژگی مرتبط با خواب اثر دارد: طولانی کردن خواب و بهبود مدت زمانی که افراد در طول شب بیدار میمانند. اما نکته این است که قند طبیعی موجود در آبمیوه ممکن است باعث نیاز به ادرار کردن شود. بنابراین باید از زیادهروی در این مورد پرهیز کرد.
بدترین نوشیدنی هایی برای خواب
- الکل: الکل ممکن است شما را خوابآلود کند، اما نه لزوماً یک خواب خوب. الکل می تواند الگوی خواب را کاملاً مختل کند، به خصوص امواج مغزی مهمی که هنگام خواب داریم. این کار داشتن خواب عمیق را سختتر میکند.
- قهوه: نوشیدن قهوه قبل از خواب به دو دلیل مشکل ساز است. یکی به علت اثر ادرارآور آن، به این معنی که باعث افزایش ادرار می شود و دیگری کافئین موجود در قهوه که شما را بیدار نگه می دارد. توجه داشته باشید که حتی قهوهی بدون کافئین نیز میتواند شما را بیدار نگه دارد. بنابراین به دلیل نیمهعمر طولانی و دوز کافئین، از مصرف قهوههای کافئیندار از هشت ساعت قبل از خواب اجتناب کنید.
- چای سیاه یا سبز: چای سیاه و سبز هر دو حاوی کافئین هستند و همچنین ادرارآور. از مصرف این نوشیدنیها در چهار تا شش ساعت قبل از خواب اجتناب کنید، زیرا نشان داده شده است که حتی مقدار کمی کافئین برای الگوهای خواب مضر است و به طور بالقوه خوابیدن را دشوارتر میکند.
- نوشابه: ترکیب کافئین و قند موجود در بیشتر نوشابهها میتواند باعث مشکلات خواب شود. هانس میگوید، حتی اگر نوشابهی شما هیچ کدام از این دو ماده را نداشته باشد، حبابهای کربناته موجود در آن میتوانند شما را بیدار نگه دارند. بنابراین حتی مصرف نوشابهی بدون کافئین را به سه تا چهار ساعت قبل از خواب محدود کنید، و اگر کافئین دار است، هشت ساعت قبل از خواب از مصرف آن پرهیز کنید.
نوشیدنیهایی که ادعا میکنند به خواب کمک میکنند، اما شواهد زیادی برای اثبات آن نداریم
وقتی نوبت به استفاده از این نوشیدنیها برای خواب بهتر میرسد، احتیاط کنید. شواهدی که تا به امروز وجود دارد برای تأیید اینکه واقعاً این نوشیدنیها میتوانند استراحت شما را تقویت کنند کافی نیست.
- نوشیدنیهای حاوی منیزیم: از آنجایی که کمبود منیزیم با اختلالات خواب مرتبط است، تصور میشود که مکملهای آن ممکن است در ایجاد خوابی آرام مفید باشد. نوشیدنیهای حاوی منیزیم ممکن است با کمک به تنظیم ملاتونین (هورمون خواب آور) و کاهش فشار خون به خواب کمک کنند. با این حال، مقدار منیزیم در این نوشیدنیها ممکن است به اندازه کافی برای ایجاد تفاوت، کافی نباشد و شاید بهتر باشد منیزیم خود را از غذاها دریافت کنید.
- شیر گرم: این یک توصیه دیرینه است، اما شواهد علمی خوب و کافی وجود ندارد که نشان دهد مصرف شیر به طور قابل توجهی خواب را بهبود میبخشد. همچنین شیر گرم باید با احتیاط مصرف شود زیرا میتواند باعث رفلاکس معده در مبتلایان به بیماری ریفلاکس معده به مری یا GERD شود.
منابع برای مطالعه بیشتر:
- About Drinking Water, CDC
- Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future
- Effects of a Tart Cherry Juice Beverage on the Sleep of Older Adults with Insomnia: A Pilot Study
- The Role of Magnesium in Sleep Health
- Association between difficulty initiating sleep in older adults and the combination of leisure-time physical activity and consumption of milk and milk products
سلب مسئولیت:این مقاله فقط برای اهداف عمومی است و نباید برای خود تشخیصی استفاده شود و جایگزینی برای معاینه پزشکی، درمان، تشخیص و تجویز پزشکی نیست. قبل از مشورت با پزشک و دریافت معاینه، تشخیص و توصیه پزشکی، نباید هیچ تغییری در رژیم غذایی خود ایجاد کنید. در مورد هر گونه سؤالی که ممکن است در مورد یک وضعیت پزشکی داشته باشید، همیشه از پزشک خود مشاوره بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید