تمرین تنفسی برای مدیریت فشار خون بالا
14 اردیبهشت 1402
ارسال شده توسط ساز سفر
163 بازدید
عناوین
Toggleدرمانهای رایج فشار خون بالا عوارض جانبی زیادی دارند و همیشه اثربخشی مطلوبی ندارند. خوشبختانه، روشهای طبیعی مانند تمرینات تنفسی میتوانند به مدیریت موقت فشار خون کمک کنند. یکی از سادهترین و سریعترین این روشها، تمرین تنفسی است که در ادامه توضیح داده میشود.
روش تنفسی:
- در یک محیط آرام بنشینید یا دراز بکشید.
- به مدت ۵ ثانیه دم بگیرید و سپس به مدت ۵ ثانیه بازدم کنید.
- این چرخه را برای ۲ تا ۳ دقیقه تکرار کنید.
چرا این تمرین موثر است؟
سیستم عصبی اتونومیک بدن، فشار خون را از طریق دو سیستم اصلی تنظیم میکند:
- سمپاتیک (جنگ یا گریز): که فشار خون را افزایش میدهد.
- پاراسمپاتیک (استراحت و هضم): که باعث کاهش فشار خون و آرامش میشود.
این تمرین تنفسی با فعال کردن سیستم پاراسمپاتیک، ضربان قلب را کاهش داده، رگهای خونی را گشاد میکند و به کاهش فوری فشار خون کمک میکند.
نکته مهم:
این تکنیک یک روش موقت و مکمل برای کاهش فشار خون است. اگر فشار خون بسیار بالایی دارید یا دارو مصرف میکنید، قبل از انجام این تمرین با پزشک مشورت کنید.
مطالب مرتبط: همه آنچه لازم است در مورد فشار خون بالا و راههای درمان آن بدانید.
منابع مرتبط برای مطالعهی بیشتر:
- “Breathing exercises to lower your blood pressure” – این مقاله از Harvard Health به بررسی تأثیر تمرینات تنفسی در کاهش فشار خون میپردازد.
- “Breathing exercise for hypertensive patients: A scoping review” – این مطالعه منتشرشده در Frontiers in Physiology مرور جامعی بر تأثیر تمرینات تنفسی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا ارائه میدهد.
- “5-minute breathing workout lowers blood pressure as much as exercise, drugs” – این مقاله از ScienceDaily به بررسی تمرینی به نام Inspiratory Muscle Strength Training (IMST) میپردازد که میتواند فشار خون را در مدت کوتاهی کاهش دهد.
- “Device-guided breathing exercises reduce blood pressure: ambulatory and home measurements” – این مطالعه در American Journal of Hypertension تأثیر تمرینات تنفسی هدایتشده با دستگاه را بر کاهش فشار خون بررسی میکند.
- “12-weeks of Slow Breathing Exercises Reduces Blood Pressure” – این مقاله در medRxiv به تأثیر تمرینات تنفسی آهسته در کاهش فشار خون طی ۱۲ هفته میپردازد.
سلب مسئولیت:این مقاله فقط برای اهداف عمومی است و نباید برای خود تشخیصی استفاده شود و جایگزینی برای معاینه پزشکی، درمان، تشخیص و تجویز پزشکی نیست. قبل از مشورت با پزشک و دریافت معاینه، تشخیص و توصیه پزشکی، نباید هیچ تغییری در رژیم غذایی خود ایجاد کنید. در مورد هر گونه سؤالی که ممکن است در مورد یک وضعیت پزشکی داشته باشید، همیشه از پزشک خود مشاوره بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید