خلاصه کتاب ندای قسمت وحشی ما
عناوین
Toggleدرباره کتاب
کتاب «ندای وحشی ما» بررسی میکند که چگونه انسانها و حیوانات دیگر میتوانند از روابط سودمند متقابل لذت ببرند. داستانها و فلسفههای جنبش بومشناختی را بررسی میکند و چگونگی حرکت به سوی آیندهای امیدوارکنندهتر برای همه زمینیان را تشریح میکند.
- عنوان اصلی: Our Wild Calling: How Connecting with Animals Can Transform Our Lives―and Save Theirs
- نویسنده: ریچارد لاو
- سال انتشار: ۲۰۱۹
- ژانر: غیر داستانی، بوم شناسی، طبیعت، مطالعات حیوانی، ادبیات محیطی
- امتیاز کتاب: ۳.۸۰ از ۵ (بر اساس وبسایت goodreads.com)
درباره نویسنده
ریچارد لاو نویسنده و روزنامه نگاری است که بر تقویت ارتباط بین خانوادهها و جوامع با طبیعت تمرکز دارد. او یکی از بنیانگذاران سازمان غیرانتفاعی Children & Nature Network است. آثار لاو در نیویورک تایمز و همچنین سایر نشریات به چاپ رسیده است و در سال ۲۰۰۸ مدال اودوبون (the Audubon Medal) را دریافت کرد.
مقدمه: جنبهی وحشی زندگی را در آغوش بگیرید.
آیا تا به حال آرزوی چیزی را داشتهاید که در زندگیتان گم شده است، حتی اگر ندانید آن چیز چیست؟
همانطور که در این خلاصه متوجه خواهید شد که چیزی که از دست دادهاید، ممکن است ارتباط شما با دنیای طبیعی باشد. شما راههای عمیق و زیبایی را کشف خواهید کرد که از طریق آنها انسانها میتوانند با حیوانات وحشی و محیطهای طبیعی اطراف ما ارتباط برقرار کنند. شما خواهید آموخت که چگونه گونههای دیگر حیوانات میتوانند شادی و معنا را به زندگی ما بیاورند، و چگونه میتوانیم با میلیاردها موجود دیگری که در جهان ما زندگی میکنند، یک حس هویت مشترک ایجاد کنیم.
این خلاصه پر از ایدههای پیشگامانه و آخرین تحقیقات در مورد رفتار حیوانات، راهنمایی برای مشاهدهی جهان طبیعی از طریق یک چشم انداز تازه است.
در این خلاصه یاد خواهید گرفت:
- چگونه زیبایی میتواند ما را برای محافظت از حیوانات ترغیب کند.
- خفاشهای میوه (fruit bats) در مورد چه صحبت میکنند. و
- چرا مردم ماسایی کلمهای برای طبیعت ندارند.
قدردانی از زیبایی حیوانات وحشی ما را تشویق میکند که از آنها محافظت کنیم
یک برخورد کوتاه با یک حیوان وحشی ممکن است زندگی شما را برای همیشه تغییر دهد. لحظهی تغییر زندگی نویسنده زمانی اتفاق افتاد که او در جزیره کودیاکِ آلاسکا بود. یک شب، او در کنار دریاچه قدم میزد که متوجه یک جفت چشم روشن شد که از تاریکی به او خیره شده بودند. او با روباه سیاه بزرگی که به بزرگی یک کایوت بود، روبرو بود.
او و روباه در سکوت همدیگر را نگاه کردند و هیچ چیزی از دیگری نمیخواستند، جز تجربهی برقآمیز بودن در حضور یکدیگر. در نهایت، نویسنده حتی با روباه صحبت کرد و پرسید که آیا روباه میخواهد او را تا کابینی که به آنجا میرفت همراهی کند. به طرز باورنکردنی روباه دنبالش رفت. درست قبل از اینکه به کابین برسند، روباه در علف های بلند آب شد.
او و روباه در سکوت به همدیگر نگاه میکردند و هیچکدام از دیگری چیزی نمیخواستند جز تجربهی برقآمیز بودن در حضور یکدیگر. در نهایت نویسنده با روباه صحبت کرد و پرسید که آیا روباه میخواهد او را تا کابینی که به آنجا میرود همراهی کند. به طرز باورنکردنی روباه به دنبالش رفت. درست قبل از رسیدن به کابین، روباه در علفهای بلند ناپدید شد.
پیام کلیدی در این قسمت: قدردانی از زیبایی حیوانات وحشی ما را تشویق میکند که از آنها محافظت کنیم.
نویسنده نمیتواند بسیاری از افرادی را که در آن تابستان در جزیره ملاقات کرده به خاطر بیاورد، اما همیشه لحظهی کوتاه خود با روباه سیاه را به یاد میآورد. در طول سالها، او برخوردهای معناداری دیگری نیز با حیوانات داشته است.
یک سال در خانهی تابستانی خود، کلونیای از سنجابهای زمینی را مشاهده کرد که در باغ او زندگی میکردند. او به ریتم زندگی آنها پی برد، نحوهی بازی نوزادانشان با هم، و کار سختی که سنجابها برای زنده ماندن هر روز انجام میدادند. سرانجام، او این سنجابهای زمینی کوچک را نیز زیبا دید.
قدردانی از زیبایی گونههای دیگر میتواند به تغییر رابطهی ما با کل جهان طبیعی کمک کند.
اما چگونه؟ آرنه ناس، اکوفیلسوف نروژی، بین اخلاقی عمل کردن و زیبا عمل کردن تفاوت قائل است. وقتی از روی تعهد اخلاقی عمل میکنیم، این کار را با اکراه انجام میدهیم، اغلب برخلاف میل خود، و صرفاً به این دلیل که این کار درستی است. از سوی دیگر، وقتی به شیوهای زیبا عمل میکنیم، اعمال اخلاقی را با رغبت انجام میدهیم. این اعمال با تمایلات و خواستههای واقعی ما همخوانی دارد.
ما میتوانیم با شناسایی و همدردی با حیوانات دیگر به زیبایی آنها پی ببریم. این احساس همدلی باید جایگزین هر حس برتریِ ما نسبت به حیوانات و قطعاً هر نوع احساس بیگانگی از آنها شود. تنها زمانی که با گونههای دیگر همذات پنداری کنیم، میتوانیم میل واقعی برای محافظت از آنها در برابر آسیب را احساس کنیم. وقتی این اتفاق میافتد، محافظت از آنها و دنیای طبیعی تبدیل به عمل زیبایی میشود که ما میخواهیم و تمایل داریم انجام دهیم. به عبارت دیگر، ما باید به این دلیل عمل کنیم که برای ما اهمیت دارد، نه صرفاً از روی تعهد اخلاقی.
انسانها به سمت آیندهای تنها میروند، اما یک جایگزین نیز وجود دارد.
به لطف فناوری مدرن، انسانها هرگز تا این حد به هم متصل نبودهاند, و با این حال ما هرگز اینقدر احساس تنهایی نکردهایم. نه تنها میزان تنهایی در جهان غرب در حال افزایش است، بلکه نسلهای جوانتر از همتایان مسنتر خود آمار تنهایی بسیار بالاتری را گزارش میکنند. اما چطور اینقدر تنها شدیم؟
برخی از اکوفیلسوفان بر این باورند که تنهایی ما فقط نیاز برای بودن با انسانهای دیگر نیست، بلکه برای ارتباط با گونههای دیگر نیز است. مایکل وینسنت مکگینس، بومشناس، اصطلاح تنهایی گونهای را برای توصیف بیگانگی فزایندهی نوع بشر از زندگی غیرانسانی ابداع کرده است.
می خواهید ادامه خلاصه کتاب ندای قسمت وحشی ما را مطالعه کنید؟
با فعال سازی عضویت ویژه، به خلاصه کامل این کتاب و 100 ها کتاب دیگر دسترسی داشته باشید.
ارتقاء عضویت
دیدگاهتان را بنویسید