خلاصه کتاب روی خوش استرس
عناوین
Toggleدرباره کتاب
- عنوان اصلی: The Upside of Stress: Why Stress Is Good for You, and How to Get Good at It
- نویسنده: کلی مک گونیکال
- سال انتشار: ۲۰۱۲
- ژانر: روانشناسی، غیر داستانی، خودیاری، سلامتی، توسعه شخصی، علوم پایه، بهره وری
- امتیاز کتاب: ۴.۰۹ از ۵ (بر اساس وبسایت goodreads.com)
درباره نویسنده
کلی مک گونیگال یک روانشناس در دانشگاه استنفورد و یک رهبر در زمینهی “کمک علمی” است که تحقیقات در روانشناسی، علوم اعصاب و پزشکی را در موقعیتهای زندگی روزمره اعمال میکند. او نویسنده کتاب پرفروش بین المللی «غریزهی قدرت اراده» (The Willpower Instinct) است.
کتاب «روی خوش استرس» قدرت نگرش ما را در مقابله با استرس بررسی میکند. این خلاصه عملکرد درونی پاسخهای بیولوژیکی و روانشناختی ما به استرس را توضیح میدهند و دیدگاههای جدیدی را در مورد اینکه چگونه استرس میتواند به رشد ما کمک کند باز میکند.
مقدمه: در مورد استرس به روشی کاملاً جدید فکر کنید.
فهرست چیزهایی که ما را تحت فشار قرار میدهند طولانی است: ددلاینها، مشکلاتی که باید حل شوند، انتظار در ترافیک، صورتحسابهایی که باید پرداخت کنیم. در واقع، به نظر میرسد زندگی مدرن از زمانی که صبح از خواب بیدار میشویم تا زمانی که شب به رختخواب میرویم، پر از استرس است. اما چه میشود اگر این سرعت بالا و گیج کننده واقعاً برای ما خوب باشد؟
اگرچه ما معمولاً استرس را چیزی منفی میدانیم، اما جنبهی دیگری از داستان نیز وجود دارد: به نظر میرسد در طول اعصار، بدن ما راههایی را برای مدیریت استرس به روشهای بسیار پیچیدهتر و مبتکرانهتر از آنچه تصور میکنیم، ایجاد کرده است. حتی ممکن است به ما کمک کند قویتر و سالمتر شویم.
در این خلاصه، متوجه خواهید شد که:
- چرا دیدگاه مثبت در مورد استرس به میزان بیشتری باعث افزایش طول عمر نسبت به ورزش کردن میشود.
- چگونه گرفتن دستان یکدیگر تاثیر موقعیتهای استرس زا را کاهش میدهد. و
- چرا افرادی که بازنشسته هستند خطر ابتلا به افسردگی بیشتری دارند؟
استرس زمانی مضر است که شما این باور را داشته باشید.
همه ما میلیونها بار شنیدهایم که استرس برای ما مضر است و علت بیشتر بیماریهاست. پس چرا باید ناگهان نظر خود را عوض کنیم؟
به این فکر کنید که واقعیت استرس چیست: واکنشی که زمانی رخ میدهد که چیزی که به آن اهمیت میدهید در خطر است. این میتواند خستگی شما به دلیل ترافیک یا غم از دست دادن یک عزیز باشد.
در یک مطالعه در سال ۲۰۰۶ در ایالات متحده، محققان دریافتند که سطوح بالای استرس خطر مرگ را تا ۴۳ درصد افزایش میدهد. اما این فقط در افرادی بود که معتقد بودند استرس مضر است. کسانی که سطوح استرس بالایی را گزارش کردند، اما باور نداشتند که این استرس مضر است، کمترین خطر مرگ را در بین تمام شرکتکنندگان داشتند، که منجر به این نتیجه میشود که استرس مضر است، زمانی که شما این باور را داشته باشید که استرس مضر است.
یک مطالعه در دانشگاه ییل نشان داد افرادی که به نگاه مثبتی به پیری داشتند، ۷.۶ سال بیشتر از سایرین عمر میکردند. این میزان بسیار بیشتر از چهار سال اضافی است که با ورزش کردن و سیگار نکشیدن به دست میآورید!
مثبت اندیشی یک سیستم باور قوی است که میتواند بر سلامت بدن شما تأثیر بگذارد. این باورها که اغلب از آنها به عنوان ذهنیت یاد میشود، فراتر از ترجیحات صرف یا دانش اکتسابی است. این طرز فکر که ریشه در درک شخصی شما از جهان دارد، به طور قابل توجهی بر افکار، اعمال و احساسات شما تأثیر میگذارد.
دیدگاه شما نسبت به استرس یک جزء اساسی از طرز فکر شماست که بر تصمیمات روزانهی شما تأثیر میگذارد. اگر استرس را مضر میدانید، ممکن است به طور کامل از آن اجتناب کنید. برعکس، کسانی که استرس را مفید میدانند، تمایل بیشتری به ابداع استراتژیهای مقابلهای، جستجوی کمک و بهینه سازی پاسخ خود به موقعیتهای استرس زا دارند.
آیا شما فردی هستید که مستقیماً با استرس مقابله میکنید؟ اگر چنین است، احتمالاً احساس میکنید که توانایی بیشتری در مدیریت موانع زندگی خود دارید و نسبت به مدیریت چالشهای زندگی اعتماد به نفس بیشتری دارید. این باور که استرس سودمند است میتواند به یک پیشگویی خودشکوفایی تبدیل شود. با این حال، اگر استرس باعث میشود که شما بخواهید از چالشها دوری کنید، نگران نباشید! بینشهایی که در ادامه توضیح میدهیم، به شما کمک میکند تا طرز فکر خود را تغییر دهید.
انواع پاسخهای استرس ما را به تعامل، ارتباط و رشد ترغیب میکند.
در اواخر دههی ۱۹۹۰، مرکز تروما در بیمارستانی در آکرون، اوهایو، آزمایشی را بر روی بازماندگان تصادفات رانندگی انجام داد. آنها دریافتند که میتوانند با تجزیه و تحلیل نمونهی ادرار جمع آوری شده از بازماندگان بلافاصله پس از تصادف، پیش بینی کنند که چه کسی دچار اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) میشود.
۴۶ بیمار از ۵۵ بیمار دارای سطوح بالاتری از هورمونهای استرس مانند کورتیزول و آدرنالین در ادرار خود بودند و از PTSD رنج نمیبردند. ۹ بیمار باقی مانده، با سطوح پایینتر هورمون استرس، به این اختلال مبتلا شدند. این آزمایش شواهد قدرتمندی را به دست آورد مبنی بر اینکه استرس میتواند منجر به بهبودی طولانیمدت بهتری شود، حتی در رویدادهای شدیداً آسیبزا.
بنابراین، بر خلاف تصور رایج، استرس صرفاً به دلیل ایجاد واکنش جنگ یا گریز نیست. این دیدگاه ساده انگارانه با زندگی مدرن همخوانی ندارد. ما نمیتوانیم هر زمان که با اختلاف نظر مواجه میشویم از روابط خود فرار کنیم و همچنین نمیتوانیم در زمان نزدیک شدن به ددلاینها به درگیری فیزیکی در محل کار متوسل شویم!
پاسخ جنگ یا گریز در موقعیتهایی مانند حمله یا شرایط اضطراری مانند ساختمان در حال سوختن هنوز ارزشمند باقی میماند. با این حال، ما همچنین این توانایی را داریم که از استرس برای رویارویی با چالشها، تقویت ارتباط با دیگران و تکامل از طریق تجربه استفاده کنیم.
پاسخهای استرس مختلفی وجود دارد که به ما در رویارویی با مشکلات با طرز فکر مثبت کمک میکند. یکی از اینها پاسخ به چالش است. این پاسخ شبیه پاسخ جنگ یا گریز است، اما برای موقعیتهایی طراحی شده است که در عین فشار، بقای شما را به خطر نمیاندازند. پاسخ به چالش، کورتیزول و آدرنالین را آزاد میکند تا حس اعتماد به نفس و انگیزه را برای یادگیری از یک تجربهی چالش برانگیز پرورش دهد.
یکی دیگر از واکنشهای مفید استرس، تمایل و دوستی است، جایی که وقتی احساس استرس میکنیم با یک دوست صمیمی یا عزیز ارتباط برقرار میکنیم. این عمل باعث ترشح هورمون اکسی توسین میشود. اکسی توسین که اغلب مولکول عشق نامیده میشود، از طریق پرورش روابط اجتماعی، ارتباط با دیگران را تقویت میکند.
مقالهی مرتبط: اکسی توسین، هورمون عشق
پاسخهای استرس مثبت علاوه بر کمک به ما در مقابله با استرس در در لحظه کنونی، اثری ماندگار مانند واکسن بر روی مغز ما میگذارند. این تجربیات به بدن و ذهن ما میآموزد که چگونه استرس مشابهی را در آینده مدیریت کنیم. به همین دلیل است که تحمل استرس باعث میشود در دراز مدت بهتر با آن کنار بیایید.
یک زندگی پر استرس اغلب یک زندگی معنادار است!
به نظر خلاف واقعیت میرسد درست است؟ اما به این موضوع توجه کنید: در سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶، محققان نظرسنجی جهانی گالوپ از بیش از ۱۲۵۰۰۰ نفر ۱۵ ساله و بالاتر پرسیدند که آیا روز قبل استرس بزرگی را تجربه کردهاند یا خیر.
به طور متوسط، تقریباً یک سوم از جمعیت هر کشور تجربهی استرس را گزارش کردند. فیلیپین در این نظرسنجی پیشتاز بود و ۶۷ درصد از جمعیت آن از استرس رنج میبرند. ایالات متحده با ۴۳ درصد پس از آن، در رتبه بعدی قرار گرفت. کشورهای دیگر سطح استرس بسیار پایین تری را گزارش کردند که در کشور آفریقایی موریتانی تنها ۵ درصد بود.
بنابراین چگونه این آمار با دادههای دیگر مطابقت دارد؟ نتایج پژوهشگران را شگفت زده کرد. کشورهایی که سطوح بالاتری از استرس را نشان میدهند، احتمالاً تولید ناخالص داخلی بالاتر، امید به زندگی طولانیتر و کیفیت زندگی بهتری خواهند داشت. در مقابل، کشورهایی مانند موریتانی با سطوح پایین استرس مستعد سطوح بالایی از فساد، فقر، گرسنگی یا خشونت بودند!!!!
می خواهید ادامه خلاصه کتاب روی خوش استرس را مطالعه کنید؟
با فعال سازی عضویت ویژه، به خلاصه کامل این کتاب و 100 ها کتاب دیگر دسترسی داشته باشید.
ارتقاء عضویت
دیدگاهتان را بنویسید