خلاصه کتاب کواکتیو کوچینگ اثر هنری کیمسی
عناوین
Toggleدرباره کتاب
- عنوان اصلی: Co-Active Coaching: Changing Business, Transforming Lives
- نویسنده: هنری کیمسی-هاوس، کارن کیمسی-هاوس و لورا ویتورث
- سال انتشار: ۱۹۹۸
- ژانر: بیزینس، رهبری و مدیریت، روانشناسی، توسعه شخصی، خودیاری
- امتیاز کتاب: ۴.۲۰ از ۵ (بر اساس وبسایت goodreads.com)
کواکتیو کوچینگ یا کوچینگ تعاملی به طراحی یک رابطه مؤثر و توانمندساز میان مشتری و کوچ میپردازد. نویسندگان در این کتاب پایههای کوچینگ تعاملی را بیان کرده و مثالهای کاربردی از چگونگی ایجاد یک رابطه موفق و اعتمادساز بین کوچ و مشتری ارائه میدهند.
درباره نویسندگان
هنری کیمسی-هاوس، کارن کیمسی-هاوس و لورا ویتورث از بنیانگذاران مؤسسه آموزش کوچینگ هستند که یکی از برترین مدارس آموزش کوچ در جهان به شمار میآید. فیلیپ سندال نیز همبنیانگذار و مدیر کوچینگ تیمی بینالمللی و از اعضای ارشد سابق هیئت علمی CTI است
مقدمه: آشنایی با مدل کوچینگ تعاملی و تأثیر آن در بهبود کوچینگ
کوچینگ حرفهای راهی مؤثر برای پیشرفت شغلی، یافتن هدفهای جدید در زندگی و دیدگاههای تازه در مواجهه با چالشها است. اما بسیاری از کوچها متوجه نیستند که کوچینگ میتواند برای هر دو طرف – یعنی هم فرد کوچشونده و هم خود کوچ – بسیار مفید باشد.
در اینجا مدل کوچینگ تعاملی یا کواکتیو (Co-Active Coaching) مطرح میشود. این مدل بیشتر بر اکتشاف و توسعه متمرکز است تا صرفاً حل مشکلات؛ یعنی یافتن پاسخها به صورت مشترک و با همکاری.
اما این مدل چگونه کار میکند؟
این مدل بر مجموعهای از مهارتهای مختلف تکیه دارد که ترکیب آنها نوعی گفتوگوی مؤثر ایجاد میکند که به رشد مراجع کمک میکند. یکی از مهمترین این مهارتها، گوش دادن است.
کنجکاوی نیز به همان اندازه اهمیت دارد. مهارتهای دیگری نیز در این مدل وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
اولین اصل کوچینگ تعاملی، گفتوگوی باز و همکاری متقابل است.
پایههای کوچینگ تعاملی: گفتوگوی باز و مشارکتی
هر رابطه کوچینگ مؤثر بر پایه همکاری و اعتماد شکل میگیرد و در ادامه این کتاب، خواهید آموخت که چگونه چنین رابطهای را با مشتری خود بسازید.
نویسندگان از اصطلاح *تعاملی یا کواکتیو* برای توصیف فرآیندی استفاده میکنند که در آن هم مراجع و هم کوچ به طور فعال با یکدیگر همکاری میکنند. هر دو طرف در این فرآیند دخیل هستند.
کوچینگ تعاملی در نهایت حول حل مسئله نمیچرخد؛ بلکه محور آن گفتوگوست.
البته در این فرآیند به مسائل رسیدگی کرده و راهحلهایی پیدا خواهید کرد، اما بیشتر بر آگاهی، کشف و انتخاب تمرکز دارد. این فرآیند از آشنایی با چهار رکن اصلی مدل کوچینگ تعاملی آغاز میشود.
اولین قدم این است که باور داشته باشید همه افراد ذاتاً خلاق و توانمند هستند. همه ما توانایی یافتن پاسخها، انتخاب و یادگیری از اشتباهات را داریم.
دوم، به خاطر داشته باشید که رابطه کوچینگ چیزی فراتر از حل مسائل است. تلاش کنید تصویر بزرگتری را ببینید؛ عوامل مختلفی بر زندگی مراجع تأثیر میگذارند، از جمله کار، خانواده، احساسات و غیره.
سوم، هنگامی که با مراجع خود صحبت میکنید، به جزئیات ظریف مثل لحن، حالت و زبان بدن توجه داشته باشید و فقط روی محتوای گفتگو متمرکز نشوید. گفتوگوی تعاملی تنها زمانی مؤثر است که فضایی امن و مورد اعتماد ایجاد کنید که اجازه بروز آسیبپذیری را بدهد. ایجاد چنین فضایی به هماهنگ بودن شما با طرف مقابل در گفتگو بستگی دارد.
و در نهایت، ترغیب به تحول را فراموش نکنید. حتی اگر مراجع شما برای کار بر روی یک حوزه خاص استخدامتان کرده است، داشتن دید گسترده میتواند به شما کمک کند او را به سوی تغییرات جامعتر و ارزشمندتر هدایت کنید.
در نتیجه، دنیای کوچینگ تعاملی درباره حل مشکلات مراجعین نیست؛ بلکه در مورد کمک به آنها برای کشف و توسعه خود حقیقیشان است.
طراحی محیطی مؤثر و تعریف چارچوب رابطه کوچینگ
برای داشتن گفتوگویی ثمربخش با مراجع، ابتدا باید محیطی مؤثر برای کوچینگ طراحی کنید. در کوچینگ تعاملی، هدف این است که مشتریان را به ریسک کردن تشویق کنیم؛ اما این نکته را به خاطر داشته باشید که افراد تنها زمانی ریسک میکنند که احساس امنیت داشته باشند. بهترین راه برای ایجاد محیطی که افراد را به خطرپذیری تشویق کند، تضمین ویژگیهایی مانند محرمانگی، اعتماد، صداقت و فضای باز است.
این خصوصیات بسیار مهم هستند. فراهم کردن محرمانگی به مراجع اجازه میدهد آزادانه صحبت کند و این تنها راهی است که میتواند فرآیند کشف و تغییر را شروع کند. همچنین، صداقت از مراجعین انتظار میرود. مهربان بودن کافی نیست؛ شما باید آماده باشید تا در صورت لزوم حقیقت را بیان کنید، حتی اگر گاهی این حقیقت تلخ باشد.
نکته دیگری که باید به خاطر داشت این است که مراجعین برای یادگیری از اشتباهات و حرکت به جلو، نیاز به فضایی کافی برای آزمایش و مواجهه با ناکامیهای گذشته دارند. علاوه بر ایجاد یک محیط کوچینگ مؤثر، تعریف چارچوب رابطه کاری نیز ضروری است.
می خواهید ادامه خلاصه کتاب کواکتیو کوچینگ اثر هنری کیمسی را مطالعه کنید؟
با فعال سازی عضویت ویژه، به خلاصه کامل این کتاب و 100 ها کتاب دیگر دسترسی داشته باشید.
ارتقاء عضویت
دیدگاهتان را بنویسید